Gudra un ilgtspējīga saimniekošana – Garšu festivāls ”AUDZ’S KURZEMĒ” | KULDĪGA atver telpu sarunām.
Atzīmējot Kuldīgas senā ķieģeļu tilta 150 gadus, sestdien, 14. septembrī, Kuldīgā pirmo reizi norosināsies garšu festivāls “Audz’s Kurzemē”. Līdzās Kurzemes garšu baudīšanai, šefpavāru gardumiem un vērienīgai tirgotāju kņadai, notiks arī dažādas meistarklases un diskusijas.
Mākslinieku Rezidences 2. stāvs (Pils iela 2, Kuldīga) pārtaps par sarunu telpu, kurā būs iespēja tikties ar dažādiem ekspertiem un uzzināt vairāk par bioekonomiku, saimniecības vadību, ilgtspējīgu kulināriju. Savā pieredzē par vietējo produktu vērtību un aktuālajiem pētījumiem dalīsies Agnese Hauka, par bioreģionu izveidi stāstīs “GreenFest” vadītājs Edgars Ricevs, par vietējo produktu vērtībām ikdienas dzīvē runās šefpavārs, restorānu īpašnieks Valters Zirdziņš, kuram ir 25 gadu pieredze ēdināšanas biznesā, bet tērpu dizainers un nu jau arī lauksaimnieks Dāvids atklās, kas viņu pamudinājis galvaspilsētas burzmu nomainīt pret dzīvi laukos, priekšplānā izvirzot lauku labumu audzēšanu.
Programmā:
13.00 – 13.50 VIETĒJĀ PRODUKTA VĒRTĪBA / pētniece Agnese Hauka
• Cik liels ir vietējais tirgus un kā to saredzēt lielāku?
• Vietējais produkts – to dažādība un apjomi – ieskats Vidzemes, Zemgales, Sēlijas pētījumos.
• Produktu vērtība – kā stiprināt katra tirgotāja vietu pārtikas ķēdē?
• Informācija par aktuāliem pētījumiem iniciatīvām.
14.00 – 14.50 25 GADI RESTORĀNU BIZNESĀ / šefpavārs Valters Zirdziņš
• Pieredze un domāšanas veids ar vietējiem produktiem restorānos: vakar un šodien
• Restorāna viesu un darbinieku inteliģence 2024. gadā
15.00 – 15.50 VIDZEME – BIOREĢIONA PIEREDZE / GreenFest vadītājs Edgars Ricevs
• Bioreģiona izveides mērķis un pieredze: kā domāt zaļi, rīkoties viedi un dzīvot veselīgi?
• Gaujas Nacionālais parks – pirmais bioloģiskais reģions Latvijā?
16.00 – 16.50 DZĪVE LAUKOS / personība Romans Dāvids Andrejevs
• Lauku dzīves stāsts no pazīstamā tērpu dizainera Dāvida, kurš pirms 5 gadiem galvaspilsētas burzmu nomainīja pret patstāvīgu dzīvi savās lauku mājās, priekšplānā izvirzot lauku labumu audzēšanu.
Pasākuma moderators: Vilis Brūveris
Dalība sarunās bezmaksas.
Vietu skaits ierobežots.